Aanstekelijk veranderen

Onze organisaties bestaan steeds meer uit eigenwijze professionals die zich steeds minder van hun leidinggevende aantrekken. Hoe stuur je in zo’n dynamische omgeving? Sociale infectie en peer learning zijn het antwoord.


 

Pimp je afdeling

Veel mensen kennen Jeroen van zijn eerste bestseller: Pimp je afdeling. Een haarscherpe analyse wat het gedrag in teams bepaalt en hoe je daar als manager in kunt sturen. In 2013 verscheen een herziene en geüpdate versie van deze managementklassieker.


 

Onbeperkt Houdbaar

Een echte HR klassieker en bestseller. Jeroen analyseert wat er in organisaties verandert en wat dat betekent voor onze duurzame inzetbaarheid. Natuurlijk reikt hij aan hoe je onbeperkt houdbaar blijft.


 

Turbomanagement

Medewerkers worden steeds meer zelfsturend. Waar moet je je tegenwoordig als leidinggevende wél mee bezighouden? Jeroen brengt het terug tot de essentie: 15 zaken om vandaag mee te stoppen en 15 alternatieven om vandaag mee te beginnen. Deze bestseller wordt nog bijna jaarlijks herdrukt en is er nu in €10,- editie.


 

De kracht van de roze bril

In een maatschappij waarin creativiteit steeds belangrijker wordt onderzoekt Jeroen het geheim van immer vrolijke, altijd positief denkende mensen: blije eikels. Hij komt tot verrassende levenswijsheden als: ‘systematisch stuntelen’, ‘de kunst van het negeren’ en ‘niet efficiënt is heel effectief’.


 

Troost voor werkende mensen

Wat maakt dat we ons gestrest, eenzaam of zinloos voelen? Dit luchtig filosofisch schrijven laat ons op een nieuwe manier naar ons eigen lijden kijken en het zo verlichten.


 

Prekenboek voor leiders

Soms maken goed gekozen woorden het verschil. Samen met Miranda van Gils stelde Jeroen een bundeling van direct toepasbare speeches samen. Voor de luie manager.