Jeroen geldt al jaren als een van de meest vernieuwende en inspirerende managementdenkers van ons land.
— MT Magazine
One of the most original and energetic thinkers I’ve ever encoutered. His stories are insightful and entertaining at the same time.
— Professor Robert Cialdini, schrijver van Invloed en Pre-suation
Jeroen is iemand die inspireert met een flinke dosis humor, relativerende inzichten en scherpe, snelle analyses. Hij biedt de mensen met wie hij werkt diverse eyeopeners. Welke soms onverwacht zijn, maar altijd verhelderend. Daarbij neemt hij geen blad voor de mond, waardoor je weet wat je aan Jeroen hebt. Heerlijk om mee te werken, betrouwbaar en betrokken.
— Gabrielle Kuiper MA, directeur HKU Kunst en Economie
Jeroen denkt en doet anders. Conventies doorbreken. Losweken van mensen en patronen. Op een inspirerende en aansprekende wijze. Met veel plezier en succes.
— Martijn de Wildt, oprichter en eigenaar HR adviesbureau Qidos
Met Jeroen werk je samen aan een passende vorm van een bijeenkomst. Vanuit zijn oorspronkelijke en onderzoekende houding denkt hij –op basis van co-creatie – met je mee. De bijeenkomsten zijn daarom inspirerend, effectief en vooral heel leuk om te doen. Het zet aan tot nadenken.
— Karen Willems, opleidingscoördinator NOS
Jeroen heeft mij met zijn inhoud, toewijding en energie erg goed geholpen bij het organiseren en vormgeven van twee interne seminars met het thema “Hack de bureaucratie”. Het was een hele uitdaging om de deelnemers uit hun ‘comfort zone’ te halen en ‘out of the box’ te laten denken.

Jeroen heeft ons hierbij een goede dienst bewezen door mij en mijn collega’s vooraf creatief voor te bereiden op onze individuele bijdragen aan de seminars en met zijn eigen onconventionele betoog dat scherpzinnig, aanstekelijk humoristisch en, door de eenvoud die Jeroen aanbrengt, zeer herkenbaar was.

Beide dagen zijn als een groot succes ervaren. Veel van het gezaaide gedachtengoed is blijven hangen en wordt nu nog dagelijks toegepast bij de continue verbetering van effectiviteit en efficiëntie van onze interne processen.
— Paul van den Wijngaart, secretaris-directeur Hoogheemraadschap van Delfland en Dick Konings, manager IT
Jeroen is een haarscherp analyticus. Daarnaast is hij creatief, innovatief en inspirerend bij het zoeken naar nieuwe wegen en oplossingen. Een lach en humor zijn altijd dichtbij, wat relativerend en nuancerende werkt. Een aanrader bij organisatie vraagstukken!
— Theo Joosten Directer faculteit Economie en Management HAN
Zelden iemand tegengekomen die zo snel, zulke creatieve en bovenal simpele oplossingen verzint.
— Douwe Baarsma, ‎Director Sales Operations Nuon
Wij stonden bij Astellas voor een grote uitdaging: het ontwerpen en bouwen van een compleet nieuw gebouw met daarbij de keuze tegelijk over te gaan naar een nieuw kantoor concept van “free seating, activity based en time and place independent werken”.

Jeroen Busscher heeft ons hierbij enorm geholpen. Met knap doordachte en creatieve change sessies heeft hij onze medewerkers en management mee gekregen en voorbereid om de stap te maken. Ons allen enthousiast te maken en de veranderingen als een kans te zien in plaats van een bedreiging! Nu drie jaar later kunnen wij nog steeds zijn invloed en energie merken en gebruiken deze in de vervolg en onderhoudsstappen van ons kantoor concept. Grote klasse!
— Stefan Boskamp, Executive Director Human Resources Astellas Nederland
Niet vaak heb ik nog meer zin in ondernemen gehad dan na een sessie met Jeroen. Hij spiegelt op een bijzondere manier - een manier die mij laat doen beseffen waar het werkelijk om draait. Met zijn vindingrijke ideeën en controversiële inzichten komen we altijd met een schatkistje terug.
— Eva-Lisa Janssen, directeur en mede-initiatiefnemer Ucademy Avans Hogeschool
Jeroen bruist van de ideeën en houdt van theater. Met die combinatie werkt hij ontwapenend en ontregelend. Hij doorbreekt vastgeroeste (denk)patronen en dat is heel verfrissend, ook als je er niet open voor denkt te staan. Verder weet hij ook nog van de hoed en de rand als het over management gaat. Een veelzijdig talent!
— Annemie Michels, literair talent scout, voormalig uitgever Business Contact
Jeroen kan als geen andere zaken in scene zetten. Hij is onconventioneel en tegelijk een vakman die zaken eenvoudig houdt. Hij luistert door de woorden heen en geeft die betekenis in acties waar je beter van wordt.
— Harry Starren, auteur en spreker, voormalig directeur De Baak VNO-NCW
Werken met Jeroen betekent een turbo binnenhalen, een bron met sprankelende ideeën maar vooral iemand die in kort tijdsbeslag (twee uur!) de gehele organisatie actief laat meedoen ja zelfs nadenken over strategische en tactische vragen. Een steile ambtenaar zei tegen mij: “die vlerk zijn stijl is niet de mijne maar het lukt hem wel.” Het beste compliment hoorde ik vorige week toen we weer voor een keuzetraject stonden. “Kunnen we Jeroen niet binnenhalen hij heeft het zo op tafel.” Hij slaagt erin hoog en laag actief in gang te krijgen en de essentiële vragen zelf uitdagend te beantwoorden waarop de goede reacties loskomen. Geen werkvorm is hem te dol. Bovenal een heerlijke sparringpartner voor een manager.
— Peter Pennekamp, voormalig Inspecteur-generaal Inspectie Werk & Inkomen, ministerie van SZW
Jeroen Busscher, wie is die man? Daar kan ik kort over zijn! Dat is een man die van geboorte af zijn VCA certificaat op zak heeft. Nee, niet de Veiligheid Checklist voor Aannemers. Wat dan wel; de man is Vriend, Cool en Autoriteit in een! Een bruistablet die weet waar hij het over heeft en zich op een aangenaam assertieve wijze onderscheidt van de massa sprekers, schrijvers, seminaristen, workshoppers en enter-trainers. Vraag voor gebruik om de bijsluiter.
— Jan van Setten, spreker, schrijver, entertainer
Ik ben blij en jaloers dat ik niet zo creatief ben als Jeroen.
— Wim van Hennekeler Head of Strategy & Transformation, Continental Europe at Cognizant and Head of Cognizant Business Consulting, Benelux
Een managementexpert die de Rietveld Academie en de Hogeschool voor de Kunsten als ‘verleden’ heeft. Dat wordt kunstzinnig gezwets in de ruimte. Niets is minder waar! Jeroen Busscher weet als geen ander originele en inventieve inzichten te vertalen naar ontzettend praktische doe-dit-morgen-in-je-vergadering tips. Geweldig!

Jeroen Busscher is de man die DenkProducties had bedacht als het er niet al was geweest. Hij is mijn soulmate in het ontwikkelen van geweldige seminars zoals Politieke Intelligentie en de Psychologie van het Overtuigen: origineel, inhoudelijk ijzersterk en met een extraverte, meeslepende stijl.
— Hans Janssen, directeur eigenaar DenkProducties

Klanten

Jeroen werkte de afgelopen jaren voor onder meer voor deze mensen en organisaties:
 

ABN AMRO
Achmea
AkzoNobel
Gemeente Amsterdam
ANBO
Arag
Gemeente Assen
Astellas

ASR
Auditnetwerk
Avans hogeschool
De Baak
Belastingdienst
Bethesda Ziekenhuizen
Ministerie van Binnenlandse Zaken
Boer & Croon
Boskalis

Booking.com
BOVAG
Brabant Water
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Business School Nederland
COA
Cordares
Cultuurnetwerk

CZ
Dechesne & Boertje
Delta Lloyd
Denk Producties

Douwe Egberts
Drechtsteden
Gemeente Den Haag
Ebbinge
Effect Groep
Enexis
Eureko
Felix Meritis

Flora Holland
Florius
Provincie Flevoland

Ministerie van Financiën
Focus Conferences

Gasunie
Getronics
GGZ

HAN
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hoogheemraadschap Delfland
ICTU
IFBD België
ING
Inspectie voor de Gezondheidzorg
iSense
Jaarbeurs Utrecht
Johnson & Johnson Medical BV
KLM Cityhopper
KPMG
KPN
Linkedin
Logeion
Mees Pierson Bank

Mee Plus Groep
Ministerie Economische Zaken
MWH
De Nederlandse Bank
Nestlé

NOS
NPS
NUON
Océ

Provincie Overijssel
Parteon
Philadelphia Zorg
Prissma
Pro Rail
PWN
Rabobank
De Rechtspraak
Reaal Verzekeringen
Gemeente Rijswijk
 

Roche
Gemeente Rotterdam
Rijksgebouwendienst
Sanoma

Scripta Communicatie
Schuitema
Shell Nederland
SIOD
SNS Bank

Slingeland Ziekenhuis
Sparq
Staples
Synpact
Ministerie SZW
TMG
TNO
Tweede Kamer
Gemeente Utrecht

UVA
UVW
VakMedianet
VGO
Visio
Vitae
Viziris

Ministerie VWS
Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
Waternet
Windesheim college
Gemeente Zaandam

Zadkine Veiligheidsacademie